
Ontdek de Smaak van de Provence
Ben je klaar om je keuken te vullen met de onweerstaanbare geuren van de Provence? Dit Provençaals gehaktbrood op grootmoeders wijze is het perfecte gerecht om indruk te maken op vrienden en familie!
Ingrediënten voor 5-6 Personen
- 1 kg gemengd gehakt
- 8 eetlepels zemelen (of 1 sneetje oud brood)
- 1 dl melk
- 1 ei
- 12 eetlepels gehakte peterselie
- Geblancheerde stukjes van 1 paprika
Ingrediënten voor 4 Personen
- 500-550 g gehakt (varken/rund)
- 1 kleine ui of sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel diepvriespeterselie
- 4 eetlepels chapelure
- 1 ei
- Italian Mix kruiden
- Klontje boter om in te vetten
Bereidingswijze
Voor 5-6 Personen
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Maak een papje van de zemelen, melk en ei.
- Voeg het papje toe aan het gehakt.
- Mix de gehakte peterselie en geblancheerde stukjes paprika door het gehakt.
- Vorm een grote klomp van het mengsel.
- Bak het gehaktbrood 1 uur in de oven.
Voor 4 Personen
- Verwarm de warmeluchtoven voor op 150°C.
- Pel en fijnsnipper de ui en knoflook.
- Mix de stukjes ui, knoflook, ei, chapelure, peterselie en Italian Mix met het gehakt.
- Rol 4 bollen van het mengsel.
- Vet een bakplaat in en leg de bollen erop. Bak 30-40 minuten, afhankelijk van de grootte in de heteluchtoven.
Tips & Trucs
- Gebruik vers brood om eigen chapelure te maken voor een vollere smaak.
- Voeg geraspte kaas toe voor een extra smeuïge textuur.
Heerlijke Variaties
- Probeer eens gehakt van kalkoen voor een lichtere variant.
- Voeg extra kruiden zoals tijm of oregano toe voor een intensere Provençaalse smaak.
Probeer dit smakelijke gehaktbrood zelf uit en laat ons weten wat je ervan vindt! Deel je creaties of stel vragen in de reacties hieronder. Geniet van de smaken uit de Provence bij jou thuis!

