Diner Hoofdgerecht

Kabeljauw met Romige Spinaziestamppot 🍴

Kabeljauw met Romige Spinaziestamppot 🍴

image text

Ingrediënten

  • Voor de vis:
    • 1 dik stuk kabeljauw
    • Paneermeel
  • Voor de spinazie:
    • 250 g verse spinazie
    • Spek
    • 3 teentjes knoflook
  • Voor de aardappelpuree:
    • 600 g aardappelen
    • 90 ml halfvolle melk
    • 1 eierdooier
    • 90 g boter
    • Zout, muskaatnoot, peper

Bereidingswijze

Stap 1: Aardappelen Koken

Vul een kookpot met water en voeg een koffielepel zout toe. Laat het water aan de kook brengen en voeg de aardappelen toe. Dek de pot af en kook ze gedurende 20 minuten. Giet af en laat ze even afkoelen.

Stap 2: Aardappelpuree Maken

Breng de melk aan de kook. Draai de aardappelen door een passe-vite boven een kookpot en meng met de kokende melk, boter en eierdooier. Roer tot een gladde puree en breng op smaak met zout, peper en muskaatnoot.

Stap 3: Vis Voorbereiden

Snijd het kabeljauwhaasje in drie stukken en kruid met peper, zout en viskruiden. Bak de vis aan in een klontje boter tot beide kanten mooi bruin zijn.

Stap 4: Spinazie Bereiden

Smelt boter in een pan en fruit de fijngesnipperde uien en knoflook samen met spek. Voeg vervolgens de spinazie toe en laat alles even bakken.

Stap 5: Ovenschotel Samenstellen

Spreid de spinazie onderin een ovenschaal, leg daarop de gebakken kabeljauw en bedek met de aardappelpuree. Strooi paneermeel over de puree en bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Tips & Trucs

  • Gebruik verse kabeljauw voor de beste smaak.
  • Voeg voor een extra romige puree een scheutje room toe.

Variaties

  • Probeer eens geraspte kaas toe te voegen aan de bovenkant voor een goudbruine gratin.
  • Vervang spek door gerookte zalm voor een andere twist.

Geniet van dit heerlijke gerecht! Laat een reactie achter om ons te laten weten hoe jouw maaltijd is gelukt of deel je creatie met vrienden!