Dessert

Vier Met Een Heerlijke Aardbeien Kaastaart! 🍓🎂

Vier Met Een Heerlijke Aardbeien Kaastaart! 🍓🎂

image text

Introductie

Ben je op zoek naar een verrukkelijke taart die gegarandeerd indruk maakt? Deze aardbeien-plattekaastaart is perfect voor elke feestelijke gelegenheid! Ontdek hoe je een authentieke, smeuïge taart maakt die familie en vrienden weet te bekoren.

Ingrediënten

  • 337 g aardbeienjam
  • Schil & sap van 1 sinaasappel
  • 250 ml melk
  • 6 eierdooiers
  • 6 eiwitten
  • 80 g vanillebloem
  • 250 ml room
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 25 g bloemsuiker
  • 500 g vette plattekaas
  • Bladerdeeg

Bereidingswijze

Zanddeeg Maken

  • 250 g boter met 250 g suiker en 20 g vanillesuiker gedurende 3 minuten kneden.
  • Voeg de eieren één voor één toe en meng goed.
  • Meng kort 1 koffielepel bakpoeder en 500 g bloem erdoorheen.
  • Laat het deeg minstens 1 uur in de koelkast rusten.

Vulling Bereiden

  • Meet 250 ml melk af.
  • Klop de eierdooiers tot een schuimig mengsel.
  • Weeg 80 g puddingpoeder af en voeg de melk toe.
  • Voeg de opgeklopte eierdooiers toe en verwarm het geheel al roerend tot de crème dik wordt. Let op voor klonters!
  • Laat de crème afkoelen en roer de sinaasappel-aardbeienjam erdoor.
  • Klop de room met vanillesuiker en bloemsuiker half op en meng erdoor.
  • Klop de eiwitten stijf en schep onder het mengsel. Voeg plattekaas toe.

Bakken

  • Verwarm de oven voor op 180°C (zanddeeg) of 200°C (bladerdeeg).
  • Rol het deeg uit tot 2 mm dik en bekleed een ingevette bakvorm ermee.
  • Giet het mengsel in de bakvorm en bak 45 minuten (zanddeeg) of 20 minuten op 200°C (bladerdeeg). Verlaag daarna naar 175°C en bak nog eens 10 minuten.
  • Laat afkoelen op een taartrooster, verwijder de losse bodem en laat verder afkoelen.

Tips en Tricks

  • Heb je klonters in de crème? Zeef het mengsel voor een glad resultaat.
  • Garneer de taart met verse aardbeien voor een extra feestelijke touch.

Variaties

  • Probeer andere jams zoals framboos of bosvruchten voor een verrassende smaak.
  • Vervang de plattekaas door kwark voor een lichtere variant.

Dus, waar wacht je nog op? Duik de keuken in en bak deze heerlijke taart! Laat ons weten hoe het je is vergaan in de reacties, of deel je creatie op sociale media!