
Wat je nodig hebt
- 2 vellen bladerdeeg (diepvries)
- 1 eierdooier
- 250g gemengde rode vruchten (rode bessen, braambessen, blauwe bessen, aardbeien)
- 1 appel, in kleine stukjes
- 250g suiker
- Een stuk boter
- Aardappelbloem
- Poedersuiker
- Kaneelpoeder
Bereidingswijze
- Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 190ยฐC en weeg de suiker af.
- Appel bereiden: Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de stukken in kleinere stukjes.
- Smelt een flink stuk boter in een kookpot. Voeg de appelstukjes toe en dek af. Laat op laag vuur bijna gaar stoven.
- Voeg de rode vruchten, suiker en kaneel naar smaak toe. Meng de aardappelbloem met een beetje water om te binden. Laat afkoelen.
- Deeg voorbereiden: Vet twee bakplaten in. Leg รฉรฉn bladerdeegvel op elke plaat.
- Verdeel de afgekoelde vulling over de onderste helft van de bladerdeeg, laat de randen vrij.
- Maak insnijdingen in de bovenkant van het andere bladerdeegvel. Bestrijk de randen van het onderste deeg met water, leg het bovenste deel erop en druk goed aan.
- Prik rondom gaatjes met een vork en bestrijk de strudel met losgeklopt eigeel.
- Bakken: Bak de strudel 25 minuten en laat afkoelen. Bestrooi met poedersuiker voor het serveren.
Tips & Tricks
- Gebruik verse of diepvriesvruchten, afhankelijk van wat je in huis hebt.
- Geniet van een warme strudel met een bolletje vanille-ijs voor extra smaakbeleving.
Variaties
- Voeg gehakte noten toe aan de vulling voor een extra knapperige textuur.
- Vervang de appel door peren voor een andere twist.
Heb je dit recept geprobeerd? Deel je ervaring hieronder of tag je foto op sociale media!

