
Heb je ooit gehoord van Verloren Maandag in Doornik? Een dag vol vriendschap, plezier en heerlijk eten. Het culinaire hoogtepunt is een verrukkelijke konijnenbout gestoofd in bier, precies zoals jij het in je keuken kunt maken. Durf jij deze uitdaging aan om je smaakpapillen te verrassen?
Ingrediรซnten
- 1 polderkonijn uit Sleidinge
- 4 uien + 1 1/2 eetlepel bruine suiker
- 2 flesjes Westmalle donker bier
- Boter
- Graanmosterd
- Maizena Express
- 2 sneden oud brood
- Peperbollen, peper, grof zout, azijn
Bereidingswijze
Voorbereiding
- Pel en snijd de uien grof.
- Voorverwarm een grote kookpot en smelt boter.
- Kruid de konijnenstukken met peper en grof zeezout.
- Bebloem de stukken en braad de helft aan.
Het Stoven
- Bak de overige stukken in een gietijzeren pan, draai na 5 minuten om en bak nog eens 5 minuten op lagere stand.
- Bak de uien in de grote pot en voeg de bruine suiker toe om te karamelliseren.
- Blus de pan met bier en voeg bij de uien.
- Leg het konijn op de gebakken uien met peperbolletjes, bier, laurier, en tijm.
- Besmeer het brood met mosterd, leg omgekeerd op het konijn.
- Stoof 1,5 ร 2 uur tot het vlees van het bot valt.
Afwerking
- Haal het vlees uit de pot en houd warm.
- Zeef de saus en bind met Maizena Express.
- Besprenkel met een beetje azijn voor extra smaak.
Tips & Tricks
- Deze schotel is perfect met gekookte aardappelen of knapperige kroketten.
- Bewaar de saus apart voor een intense smaak bij andere gerechten.
Variaties
- Probeer eens blond bier voor een lichtere smaak.
- Vervang het brood door ontbijtkoek voor een licht zoete twist.
Ben jij klaar om de keuken in te duiken? Deel je resultaten en ervaringen in de reacties hieronder, en wie weet inspireer jij iemand anders om ook dit heerlijke gerecht te maken!

