Diner Hoofdgerecht Ontbijt

Verrukkelijke Zuid-Amerikaanse Visragout met Romige Boter Saus 🐟

Verrukkelijke Zuid-Amerikaanse Visragout met Romige Boter Saus 🐟

image text

Heerlijke Visragout die je Moet Proberen!

Neem je smaakpapillen mee op een Zuid-Amerikaans avontuur met dit sublieme visgerecht. Verfijnde smaken van knoflook, kerrie en boter vermengen zich tot een delicate saus die perfect samengaat met licht gebakken schelvishaasje of pladijs.

Ingrediënten

  • Vis: 4 x 200 g schelvishaasje of pladijs
  • 100 g garnalen
  • 12,5 g boter
  • 3 stammen wit van prei
  • 3 eetlepels room
  • Half visbouillonblokje
  • 2 en een halve dl water
  • 2 en een halve dl droge witte wijn
  • Teentje knoflook
  • Peper, zout
  • 5 eetlepels room
  • Witte maïzena express
  • 1 koffielepel kerrie
  • 10 ml citroensap
  • 3 sjalotjes

Bereidingswijze

Voorbereiding:

  • Was en snijd de prei fijn.
  • Doe 12,5 g boter in een pot en voeg de prei, peper, een halve theelepel zout en 3 eetlepels room toe. Laat 5 minuten zachtjes stoven met de deksel erop.

De Saus:

  • Breng 2 en een halve dl water aan de kook en los het half visbouillonblokje erin op.
  • Snipper de sjalotjes en laat glazig worden in een andere pot met een klont boter.
  • Voeg de visfumet, witte wijn, peper, zout en het uitgeperste knoflookteentje toe.
  • Laat inkoken tot er 2 en een halve dl overblijft. Voeg dan 5 eetlepels room toe en breng weer aan de kook.
  • Bind de saus met maïzena express en roer er een stuk boter door.
  • Breng op smaak met kerrie, citroensap, peper en zout.

De Vis:

  • Bestuif de vis lichtjes met bloem en bak in boter tot ze goudbruin zijn.

Serveren:

  • Leg de gestoofde prei op borden en plaats de vis erbovenop.
  • Versier met garnalen en serveer met rijst en een Chardonnay.

Tips en Trucs

  • Gebruik verse ingrediënten voor de beste smaak.
  • Neem de tijd om de saus rustig in te koken voor een intensere smaak.

Variaties

  • Vervang de schelvis door pladijs of grietfilet voor een andere smaakdimensie.
  • Voeg wat verse kruiden toe, zoals peterselie of bieslook, voor extra kleur en aroma.

Probeer deze betoverende visragout zelf en deel je ervaring met ons! Laat ons weten hoe jij jouw eigen draai aan dit gerecht hebt gegeven en vergeet niet een foto te delen van jouw creatie!