Diner Hoofdgerecht Soep

Witloofsoep met Roommousse en Roze Garnalen 🍜

Witloofsoep met Roommousse en Roze Garnalen 🍜

image text

Wil jij winterwarmte in een kom?

Ontdek dit heerlijke recept voor witloofsoep, dat je eenvoudig thuis kunt maken. Impressieer je gasten met een onweerstaanbare combinatie van witloof, prei en een romige mousse, afgemaakt met roze garnalen.

IngrediΓ«nten

  • 1 liter water
  • 9 stronken witloof
  • 1 preiwit
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 20 gram boter
  • Halve koffielepel zout
  • Peper/cayennepeper naar smaak
  • 2 eieren
  • 2 dl room
  • Roze garnalen

Bereidingswijze

  1. Schoonmaken: Was het witloof en verwijder de harde kern. Snijd één stronk in julienne.
  2. Versiering: Smelt 10 gram boter in een kleine kookpot. Voeg de julienne toe en stoof kort aan.
  3. Snijd de overige stronken en de prei in grove stukken.
  4. Smelt de rest van de boter in een grote kookpot. Voeg witloof, prei en een beetje water toe en stoof aan.
  5. Voeg water en bouillonblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Kook 30 minuten.
  6. Voor de roommousse: Klop de room licht stijf. Meng met eierdooiers, zout en peper.
  7. Mix de soep en breng deze terug op temperatuur. Roer goed.
  8. Serveren: Voeg gestoofd witloof toe aan de kommen, schenk de soep erop en werk af met de mousse. Plaats kort onder de grill. Serveer met roze garnalen.

Tips & trucs

  • Heb je geen zin in garnalen? Probeer het met gerookte zalm.
  • Voor een lichter gerecht kun je de roommousse weglaten.

Variaties

  • Vervang witloof door andere seizoensgroenten voor een andere twist.

Geniet van dit verrassende wintergerecht! Laat me weten wat jij ervan vindt, of deel jouw variatie in de reacties hieronder!